måndag 2 mars 2015

Borsta håret i stället för att tvätta

Ett riktigt gammalt husmorsknep som är värt att påminna om ibland är att borsta håret i stället för att tvätta det. Investera i en äkta naturborst och använda den sedan morgon och kväll. Bena upp håret och börja från hårbotten hela vägen ut i topparna.





 - Genom att låta borsten dra över hårbotten sätter blodcirkulationen i gång, det ökar välbefinnandet av hårbotten vilket i sin tur ger en bättre kvalitet på håret och motverkar håravfall.
- Borsten drar även ut det naturliga fettet från hårbotten ut i hårlängderna, vilket smörjer och vårdar håret på ett naturligt sätt.

På det här sättet kan man successivt dra ner på antalet hårtvättar. Till en början kan hårbotten kännas fet men efter ett tag slutar talgkörteln att producera lika mycket fett som tidigare (eftersom den inte rengörs lika frekvent) och behovet av rengöring minskar. Om det känns obehagligt till en början kan ett lätt torrshampo fungera bra som komplement. Sprayas i hårbotten och rufsas runt med en handduk eller bara händer. Tänk dock på att använda ett naturligt torrshampo som inte torkar ut hårbotten. Vi använder Kevin Murphys "Fresh Hair" för lättare effekt eller Edge "Fresh Haze" för en starkare styling känsla.





Genom att borsta håret avlägsnar man även smuts, damm och dålig lukt från hårlängderna så tänkt på att rengöra din borste med jämna mellanrum. Koka den i vatten med lite såpa i för att vara säker på att få den ordentligt ren.

Lycka till och tänk på att du även gör naturen en tjänst när du tvättar håret mer sällan :)

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar