söndag 28 december 2014

Lyxiga lockar till Nyår

Förgyll vintermörkret med lite glamour  - det väcker våra endorfiner till liv och gör oss gott!

Tre grundregler för att få lockar som håller:
- Forma en hårslinga till en lock med en stylingtång
- Värm upp locken till 180 grader
- Låt locken svalna i sin form 

När håret är rent och återfuktat, spraya i ordentligt med Stylinglotion eller ”läggningsvätska”, vi använder Kevin Murphys Antigravity Spray. Torka sedan håret helt torrt med huvudet upp och ner. Att hålla huvudet upp och ner är ett enkelt sätt att få volym i hårbotten, tyngdlagens kraft hjälper till. 

Forma en hårslinga till en lock med en stylingtång. Det finns både konformade och raka att välja mellan och det är en smakfråga vilken du väljer. Den konformade ger en intensivare lock i toppen.
Dela upp håret i en mittbena från panna till nacke och ta lodräta passéer från nacken. 
TIPS: Använd en hårklämma för att hålla bort håret du inte arbetar med.



Värm upp locken till 180 grader... det här är ett avgörande steg och något man ofta slarvar med. 180 grader är den optimala värmen för att forma om ett hårstrås fjällskikt.  I dag finns det många stylingtänger med temperaturmätare, vilket underlättar.
Håll locken i värmen ca 10 sekunder innan du släpper. 
TIPS: Använd en värmeskyddande handske för att kunna hålla om locken och hjälpa till. Det är annars lätt hänt att man bränner sig ordentligt. 

Låt locken svalna i sin form.... genom att fästa upp den med ett clips. Så länge locken fortfarande är varm formas den lätt om, det är därför väldigt viktigt att låta locken svalna helt innan den kammas ut. Värmen hjälper håret att formas om och kylan fixerar den. Känn efter ordentligt med handen på locken för att vara säker på att den har svalna helt, värmen dröjer sig kvar i håret längre än vad man tror. 



Om man har gjort de här stegen grundligt kan man sedan utan problem kamma ut håret ordentligt med antingen en bredtandad kam eller en svinborste. Lockarna sitter de där blev satta.
Styla sedan fram dem efter personlig smak med hjälp av ett torrshampo, hårspray och eventuellt en avslutande dusch med shimmerspray, som ger håret en härlig glans.





TIPS: De här lockarna går lätt att liva upp dagen efter genom utborstning och återfuktning med exempelvis en hårolja. Naturligtvis förutsatt att man har använt naturliga stylingprodukter utan tyngande och uttorkande kemikalier.

Lycka till!


Medvetna val
Att använda naturliga hårvårds- och stylingprodukter är A och O för att få en styling som håller länge. Många produkter innehåller vattenfasta silikoner som både tynger ner håret och gör det svårt att forma om. Ingredienser som slutar på -cone, -xane eller -conol är silikoner och bör undvikas. 
Titta efter på produkterna innehållsförteckning. I dag finns det många bra och naturliga produkter inom hårvården - i olika prisklasser - som håller hög kvalitet. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar