söndag 30 november 2014

"Hitta din stil" hos oss.

Här om kvällen höll Hedvig Andér sin föreläsning "Hitta din Stil" hos oss.

Salongen var fylld till max  av kvinnor som ville lyssna på Hedvig som är en mångsysslare inom modebranshen. Hon arbetar som stylist, har sitt eget klädmärke, driver webbshoppen HedvigShowroom och har nu även släppt sin första bok "Hitta din stil".
Boken finns tillförsäljning hos oss och vi tror helt klart att det kommer att bli året julklapp hos oss. Ett uppslagsverk för den som vill klä sig mer medvetet.


Skifta fokus

Hedvig pratade om att många kvinnor ofta är väldigt självkritiska och borde vara lite snällare mot sig själva. Fokusera på att lyfta fram det vi känner oss nöjda med istället för att skyla de delar vi inte gillar med oss själva.




Färg och form

Hela 70% av de klädköp vi gör väljer vi på grund av färgen. Vi bestämmer oss innan för att vi ska ut och köpa en exempelvis lila tröja och lägger inte så mycket fundering på vilken form tröjan har när det är det, enligt Hedvig, som är det viktigaste. Exempelvis bör timglasfigur vara en inspiration när man klär sig och V-ringningar är oslagbart när man är storbystad. Hon lugnade dock ner oss, som insåg att vi inte har tänkt på form speciellt mycket genom åren, med att de kläder vi använder mest och trivs bäst i har säkert den passform som passar oss bäst.
Hon av avslutade kvällen med ordspråket:

"Rätt färg är aldrig fel men fel form är förödande för den vackraste av färger."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar