söndag 2 november 2014

Ett smakprov i växtfärgens värld

Äntligen är det dags..... och vi är såååå taggade.

De närmsta tre dagarna kommer Cecilia Carlsson från Brunsfrisörer i Lund hålla kurs för oss på Ekerö. Vi ska lära oss färga med "New Generations" färger samt få ett smakprov på växtfärger.

Anledningen till att vi utbildar oss i dessa tekniker är att vi vill arbeta så giftfritt som möjligt, utan hormonstörande, allergiframkallande och cancerframkallande kemikalier i vår vardag. Vår målsättning är att certifiera salongen med Grön Salongs Omfattande Miljöcertifiering till våren.

Växtfärg

Ja, så i dag har vi alltså testat växtfärger...... och det var så häftigt att se vilka otroligt fina och naturliga resultat vi fick och vilken enorm boost det var för håren. En riktig dunder inpackning på köpet lixom :)

Vi tvättade modellernas hår med Rasullera, en ren marockansk lera som rensar håret från beläggningar på ett effektivt men skonsamt sätt. Vi passade även på att ge modellerna en lerinpackning för händerna.



Vår första modell har näst intill 100% vitt hår med guldblonda längder. Hon hade som önskemål att ge ett blont naturligt intryck men utan att få en skarp utväxt. Vi var alla riktigt nöjda med resultatet.

Nästa modell blev lite mer färgstark i en urskön koppar ton gjord på blanda annat Indisk Henna.


En sak som är spännande med växtfärgerna är att de "växer" fram. De är inte färdiga i sin nyans och djup förens efter ett par dagar. Det ska bli spännande att se dessa modeller när de kommer förbi igen på tisdag eftermiddag.

En otroligt intensiv och rolig dag är nu slut och i morgon är det dags för New Generation färgerna, det är syntetiska färger i kontrast till dagens växtbaserade. Looking forward....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar