torsdag 30 oktober 2014

Tips för att bli av med en torr och kliande hårbotten!

Ett problem jag upplever att många lider av är en torr och kliande hårbotten. Det bästa med det problemet är att det finns en så himla enkel och effektiv lösning. Naturlig återfuktning!


Här kommer två tips som kommer göra susen:

-Använd ett milt, naturligt schampo. Fråga din frisör efter hårvårdsprodukter som är godkända av "Grön salong", det är en garanti på att produkten inte innehåller några starka kemikalier.
 "Vanliga schampon" torkar ut både hår och hårbotten, det leder till att talgkörtlarna, vars uppgift är att smörja hårstrået, går in i försvarsposition och  producerar mer och mer fett.  Man upplever att man måste tvätta håret ofta för att håret snabbt blir smutsigt och ja.... man är inne i en ond cirkel.

Kom i håg...... det kan ta cirka en halv flaska innan hårbotten har vant sig vid ett "grönt" schampo, så var lite envis och ge inte upp för snabbt.


- Massera in balsam i hårbotten. Precis som ansiktet och resten av kroppen behöver även hårbotten återfuktas och smörjas in. Vi kan inte tänka oss att lämna ett rengjort ansikte utan en återfuktande dag eller nattkräm, eller hur?
Det är egentligen rätt självklart men vi är så invanda med att balsamet inte ska komma ner i hårbotten för att det tynger ner håret och gör hårbotten fett. När man använder "gröna" balsam så gäller inte det, då finns det nämligen inga silikoner som kan ge den effekten.
Massera alltså in balsamet ordentligt i hårbotten, har du väldigt torr hårbotten så kan du även ge den en extra återfuktande inpackning någon gång då och då.



Lycka till!

En sak till föresten..... när det gäller mjällschampon.
Cirka 40% av Sveriges befolkning köper mjällschampo, men det är endast cirka 15% som har mjäll, resten har torr hårbotten. Det är såååå irriterande tycker jag... med tanke på att de flesta mjällschampon som säljs i dag innehåller det extremt miljöfarliga ämnet zinkpyriton. (Enligt naturskyddsföreningen krävs det bara några droppar för ett döda fiskarna i ett akvarium.)

Ni kan läsa mer på : Tips och Råd/ hårbotten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar