torsdag 23 oktober 2014

Kunskapsmorgon

I går hade vi Kunskapsmorgon på salongen. Då utbildar och inspirerar vi varandra med kompetensen som finns på salongen. Det är alltid någon som har en klippteknik eller stylingknep att förmedla vidare till oss andra.
I går hade vi temat "Page" i olika former.

Vidal Sasson inspirerad med skarpa linjer 

Vår härliga kund Annika satt modell. Hon fick en V-formad nacke, vilket ger ett avsmalnande intryck för halsen. Extra snygg blev hon med en rak, lite kortare lugg.
Frisyren stylas med en formgivande och utslätande volymkräm (vi använde Smooth från NashiStyle) och fönas sedan slät med en rundborste alternativ formas med plattång.


"The Wob" ( Wavy Bob) eller En vågig axellång page :)

En stark hårtrend just nu är en slarvig, vågig, axellång page. Där är det viktigt för oss frisörer att hitta den perfekta längden, få den att ligga precis på axlarna och inte vara för lång i nacken... men heller inte för kort :)
Den perfekta frisyren för dig med långt hår som funderar på att klippa av håret. Det tar inte så lång tid att låta håret växa igen och frisyren tillåter fortfarande en söt tofs i nacken.
Frisyren stylas genom att ta fram det egna självfallet med en lockkräm (Lisa använde Windswept från  DermOrganic) alternativt styla fram ett slarvigt ruffs med hjälp av en rundborste eller locktång.


Nacke med Undercut

Den sista tekniken vi lärde oss var en page nacke med "undercut". Ett super bra knep för att klippa bort den tjocka volymen som ofta vill infinna sig längst ner i nacken på lite längre pager.  Synvillan gör att den ofta förstör volymen högre upp på huvudet.
Tyvärr hade vi för mycket att stå i för att hinna med att fotografera den modellen. Men fråga oss gärna om ni kommer på besök och är nyfikna.

I kväll ska vi på hårvisning: Kevin Murphys Sessions Week Trend Report!
Det är en visning med danska Marianne Jensen, som visar hur man använder sig av traditionella styling tekniker för att skapa trendfrisyrer. 

Återkommer med inspiration därifrån inom kort!

2 kommentarer:

  1. Inspirerande och bra skrivet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och kul att du inspireras! :) Ha en skön helg!

      Radera