tisdag 27 januari 2015

Att vårda och styla ett lockigt hår

Jag har fått ett par frågor från er, underbara läsare, hur ni bäst skall ta hand om ert hår om ni har lockigt eller mycket självfall, så här kommer några råd och tips på produkter. 
Jag har själv lockigt hår så jag vet hur viktigt det är att sköta om det på rätt sätt för att få det att se ut/bete sig som man vill :)


Att vårda och styla ett lockigt hår

Många har mer naturliga lockar / självfall i sitt hår än vad de själva vet.
 Jag vill här 
tipsa om bra sätt att få fram dessa. Samma tips kan även användas för permanentat hår.

Lockar behöver fukt för att få komma fram. Använd fuktighetsgivande schampo och balsam. Prova att emellanåt ersätta ditt balsam med en inpackning - de innehåller mer fukt och näringsgivande ämnen men glöm inte att avsluta med ett balsam.

Din klippning ska vara anpassad efter självfallet. I ett tungt, långt hår orkar inte lockarna dra upp sig. Be din frisör klippa upp ditt hår och eventuellt tunna ut det så att lockarna framhävs.


Styling

Att borsta ett lockigt hår gör det bara frissigt och yvigt. Borsta därför endast igenom håret lätt när det är nytvättat (gärna när balsam/inpackningen fortfarande sitter i). Torka sedan håret genom att trycka upp lockarna med handduken lätt.

Använd en stylingprodukt som är anpassad för lockar och krama eller spraya in dem när håret fortfarande är blött. Forma gärna lockarna genom att tvinna håret runt ett finger. Det gör så att lockarna lägger sig fint och inte separerar sig. Låt gärna håret självtorka. Har du inte tid med det så föna med svag blåst med en tratt.
 För att öka volymen när håret har torkat så använd en torr wax eller hårspray.



Produkttips. Finns hos oss på salongen eller i vår webshop www.hairligtonline.se :

Schampo:

Balsam:

Inpackningar:

Håroljor:

Stylingprodukter innan föning:

Stylingprodukter i torrt hår:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar