måndag 19 januari 2015

Svensk naturlig hudvård – WISE Naturkosmetik

Vi har haft WISE i vårt sortiment länge och är så nöjda med deras underbara hudvårdsprodukter.

Huden vårt största organ

Konventionella hudvårdsprodukter innehåller ofta kemiska ämnen för bland annat doft och färg. Visste du att huden hämtar upp cirka 60 procent av allt du smörjer in dig med? Huden är vårt största organ och med en yta på ungefär 2m2 påverkar den i allra högsta din hälsa.
Gott för din hud och för naturen
 - WISE Ekologisk hudvård innehåller endast naturliga oljor från växtrriket och är inte bara snäll mot huden, utan också mot naturen. Genom att välja WISE väljer du det som är gott för både din hud och naturen från flaska till kräm.

Om mineroljor
Här berättar WISE Naturkosmetiks grundare Gunilla Brunell om vad miniraloljor är och hur hon ser på användandet av miniraloljor:

”Mineraloljor förekommer i 95 % av kosmetik- och hudvårdsprodukter. Vågar man använda produkter med minerlaolja i, eller är det farligt? Ja, vem vet? Läs nedan och se vad vi kommit fram till.

Arbetarskyddsstyrelsen har sedan 1979 arbetat med att på sikt få bort mineraloljor inom industrin. ”Den som får oljan på händerna skall omedelbart tvätta bort den med tvål och vatten”. Kan man då dra slutsatsen att det är onyttigt att ha på huden?

Utvinns ur råolja
Råolja bildas under miljoner år i en nedbrytningsprocess av dött växtmaterial långt ner i jorden. Namnet till trots innehåller den varken mineraler eller vitaminer. Mineraloljan utvinns sedan ur råoljan, bara det är ju mindre tilltalande, när de flesta vet vilken miljöbelastning och miljöförstöring som medföljer när man utvinner oljan ur Moder jords innandöme.

Sen ska den fraktas över haven, genomgå olika förädlingsstadier i krackningsanläggningar och slutligen renas, inte direkt klimatsmart. Detta för att göra den ofarlig för oss männsikor att använda i vår hudvård. Är inte detta en omväg, så säg...



Blockerar huden
Mineraloljan blockerar mellan 40 och 60 % av hudens porer, vilket försämrar hudens naturliga återfettning. Det lömska med mineralolja är att det känns bra för stunden. Förutom det jag redan nämnt, så är mineraloljor inte idealiska bärarsubstanser i hudvård. De har inte någon aktivt vårdande effekt, utan kan istället täppa till talgkanalerna och ge upphov till akne, speciellt hos personer med fet och oren hud. Mineraloljor hindrar även aktiva ingredienser från att penetrera ned i huden.

Billig men död
Jag är mycket tveksam till mineralolja av alla former i hudvård, eftersom den dessutom inte innehåller någon näring. It´s dead! Mineralolja är enligt mig bara genialiskt för tillverkaren, eftersom den är både lukt- och färgfri. Inköpskostnaden är låg och den härsknar i princip aldrig, men hur fräscht är det om man tänker efter? Jag blir väldigt misstänksam när exempelvis äpplen ligger i månader i fruktskålen hemma utan att ruttna (?) Nej, jag föredrar färskvara!

/Gunilla Brunell 
VD WISE Naturkosmetik



Du kan köpa WISE sortiment hos oss på Hairligt eller i vår webshop HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar