tisdag 13 januari 2015

Koll på ingrediensdjungeln?

Visst kan det vara svårt att hålla kolla på vilka innehåll som är hälso- och miljöskadliga i skönhetsbranschens ingrediensdjungel, det tycker vi också men vi lär oss mer och mer för varje dag och det är så intressant!



Det känns även jätte skönt att ha en organisation bakom oss som tar ansvar för den biten. Vi säljer nämligen endast hårvårdsprodukter som är godkända av Grön Salong, både på salongen och i vår webshopGrön Salong är en ideel dansk organisation som styrs av oberoende och uppdaterad kemikalieforskning. Baserat på det har de skapat en Förbuds-ämnes-lista, utifrån den godkänns sedan produkter på Positvi-produkt-listan. Många av ämnena på förbudslistan är tyvärr godkända av EU,
vilket gör att de är vanligt förekommande i kosmetikabranschen trots att de är miljö och hälsofarliga. 

Vi önskar att det fanns en svensk organisation som löd under svenska lagar men så länge det inte finns det nöjer vi oss med ett dansk alternativ.

Det är verkligen dags att konsumenter och inköpare sätter press på skönhetsbranschen, för att vi ska få till en förändring. Se tankeväckaren "The story of Cosmetics"  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar